Navigation


Tarih: 17 Eylül 2014 Çarşamba



KUR’AN-I KERİM MEAL SORULARI 10. CÜZ
KUR’AN-I KERİM MEAL SORULARI 10. CÜZ
 


 



 



1-Mescidi harama yaklaşmaları yasaklananlar kimlerdir? ( 9 / 28)



a)Allaha ortak koşanlar / müşrikler



b)İkiyüzlüler / münafıklar



c)Hıristiyanlar



d)Yahudiler



2-İman edenlerin, sayılarının çokluğuyla övündükleri, ama bu çokluğun kendilerine hiçbir yarar sağlamadığı, bütün genişliğine rağmen yeryüzünün kendilerine dar geldiği savaş aşağıdakilerden hangisidir? ( 9 / 25)



a)Bedir



b)Uhud



c)Mute



d)Huneyn



3.boyun eğerek kendi elleriyle verinceye kadar ehli kitapla savaşılmasını emreden ayette bahsedilen vergi aşağıdakilerden hangisidir? ( 9 / 29)



a)Haraç



b)Öşür



c)Cizye



d)Zekât



4.gökler ve yer yaratıldığından beri Allah katında ayların sayısı kaçtır? ( 9 / 36)



a)Altı



b)On iki



c)Yirmi dört



d)Belli değildir



5. haram ayların sayısı kaçtır? ( 9 / 36)



a)İki



b)Üç



c)Dört



d)Beş



6. savaşa katılmayan ve “ eğer gücümüz yetseydi elbette sizinle beraber sefere çıkardık.” Diye Allaha yemin edenlerin bu mazeretleri nasıl değerlendirilmektedir? ( 9 / 42, 46)



a)Onlar eğer savaşa çıkmak isteselerdi elbette bunun için hazırlık yaparlardı



b)Bu mazeretlerinde samimidirler.



c)Savaşa çıkmamaları günah teşkil etmemiştir.



d)Savaşa katılmamaları onlar için daha hayırlıdır.



7. “eğer içinizden sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelir, yüz kişi bulunursa inkâr edenlerden bin kişiye galip gelir.” Ayet mealindeki bire on oranı daha sonra bire iki şeklinde ifade edilmiştir. Ayette bu duruma gerekçe olarak gösterilen husus aşağıdakilerden hangisidir? ( 8 / 65- 66)



a)İnkâr edenlerin gücünün artması



b)İnananların zayıf olması



c)İnananları denemek



d)İnkâr edenlerin bir süreliğine sevinmeleri



8. inananlar hangi durumda “babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin.” Yasağına muhatap olmaktadırlar? ( 9 / 23)



a)Babaları ve kardeşleri Yahudilerle alış verişe devam ettikleri sürece



b)Babaları ve kardeşleri haramlığı kesin olan içki ve kumara devam ettikleri sürece



c)Babaları ve kardeşleri küfrü, imana tercih ettikleri sürece



d)Babaları ve kardeşleri inanmalarına rağmen Salih amel işlemedikleri sürece



9. inanların birbirileriyle çekişmesi hangi gerekçelerle yasaklanmıştır? ( 8 / 46)



a)Çekişirseniz Allah sizi sevmez



b)Çekişirseniz hidayetten uzaklaşıp helake müstahak olursunuz



c)Çekişirseniz Allah size kat, kat azap eder



d)Çekişirseniz gevşersiniz ve gücünüz elden gider



10. ganimetlerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? ( 8 / 41, 69)



a)Müminlere haram kılınmıştır



b)Ganimetlerin tamamı yoksullara dağıtılır



c)Müminler, ganimetlerin helal ve temiz olanlarını yiyebilirler.



d)Savaşa katılanlar dışında kimseye ganimetten pay verilmez.



11. haram ayların yerlerini değiştirme ( nesi’) uygulaması nasıl nitelendirilmektedir? ( 9 / 37)      a)Bir zorunluluk



b)Küfürde ileri gitmek



c)Gereksiz ve önemsiz bir iş



d)Faydalı bir uygulama



12. “şüphesiz Allah katında, yeryüzündeki yaratıkların en kötüsü …………….” Ayet mealinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? ( 8 / 55)



a)Şeytandır



b)Putlardır



c)İnkâr edenlerdir



d)omuzlardır



13.“ onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın.” Ayet mealinin devamında bu emrin gerekçesi nasıl açıklanmaktadır? ( 8 / 60)



a)Allahın düşmanı ve sizin düşmanınızı korkutmanız için



b)Kendinize güven sağlamanız ve övünebilmeniz için



c)Gerektiğinde güç gösterisi yapabilmeniz için



d)Bunlardan elde edilecek gelirlerle güçlü olabilmeniz için



14.“münafıklar ve kalplerinde hastalık bulunanlar ‘ bunları ……… Aldatmış’ diyorlardı” ayet mealinde boş bırakılan yere gelmesi gereken ifade aşağıdakilerden hangisidir?  ( 8 / 49)



a)Ataları



b)Akılları



c)Gururları



d)Dinleri



15.Berae süresi olarak da bilinen ve başında “besmele” bulunmayan tek süre aşağıdakilerden hangisidir?



a)en’am



b)nahl



c)tevbe



d)enfal



16.Aşağıdakilerden hangisi huneyn gününde Allahın müminlere gönderdiği yardımlardandır? ( 9 / 25–26)



a)Yağmur yağdırması



b)Düşmanların üzerine ebabil kuşları göndermesi



c)Düşmanların gözlerini kör, kulaklarını sağır etmesi



d)Görünmeyen askerler göndermesi



17.Yahudiler aşağıdaki kişilerden hangisini “ Allahın oğlu” olarak nitelemektedirler? ( 9 / 30)



a)Hz. Üzeyir



b)Hz. Musa



c)Hz.. ishak



d)Hz. İsa



18.Sadakalarının kabul edilmeyeceği bildirilenlerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ( 9 / 53- 54)



a)Zengin olmadıkları halde sadaka vermeye kalkışırlar



b)Allah’ı ve elçisini inkâr ederler



c)Sadakayı istemeyerek verirler



d)Namaz konusunda tembellik ederler



19.Aşağıdakilerden hangisine ganimetin beşte birinden pay ayrılmaz? ( 8/ 41)



a)Yoksullar



b)Yetimler



c)Allah ve elçisi



d)Kalpleri İslam’a ısındırılmak istenenler



20.aşağıdakilerden hangisi zekât verilecek kimselerden değildir? ( 9 / 60)



a)Fakirler



b)Yolcular



c)Peygamber ve yakınları



d)Kalpleri İslam’a ısındırılmak istenenler



 

 
Çocuklar İçin
Bu yazı 4155 kez okundu.


Yorum Yaz

İsim :

Yorum:



Yorumlar
Mercan demir Yazdı:
9.cuz cevapları yok
 
Yorumlar
İslam Aşığı Yazdı:
Allah razı olsun sınavlardan hep 100 alıyorum:)
 
Yorumlar
büşra Yazdı:
9.cüzün cevaplarını yazar mısınız
 
Yorumlar
isimsiz Yazdı:
cevaplar
 
Yorumlar
arzu Yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN.CEVAPLAR:1A,2D,3C,4B,5C,6A,7B,8C,9D,10C,11B,12C
13A,14D,15C,16D,17A,18A,19D,20C
 
Yorumlar
yeliz Yazdı:
harika sorular ama cevaplarınuda yazarmısınız