Navigation


Tarih: 01 Ağustos 2014 Cuma



KUR’AN-I KERİM MEAL SORULARI 5. CÜZ
KUR’AN-I KERİM MEAL SORULARI 5. CÜZ
 

   1. “Allah emanetleri…..vermenizi emreder.” Ayet mealinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? (4/ 58)



 



a)      Müslümanlara



b)      Mevki sahiplerine



c)      Ehline



d)      Güçlülere



2.



            I. cünüp olmak



            II. tuvaletten gelmek



            III. cinsel ilişki kurmak



            IV. yolculuk



            V. hastalık



Su bulunmazsa yukarıdaki durumlardan hangisinde teyemmümden faydalanmak mümkündür? (4 / 43)



 



a)      I, II ve II



b)      II, III ve IV



c)      I, II ve IV



d)      Hepsi



3.bir mümini hatayla öldüren kişinin, bir köle azat etmesi ve öldürülen kimsenin ailesine diyet ödemesi gerekir. Bunlara imkân bulamayan kişiye verilen ceza aşağıdakilerden hangisidir?( 4/ 92)



 



a)      Kısas



b)      Kesintisiz iki ay oruç tutmak



c)      Sürgün



d)      Ömür boyu hapis



4. aşağıdakilerden hangisinde münafıkların namazla ilgili tutumları doğru bir şekilde ifade edilmiştir? ( 4/ 142)



           



a)      Namaz kıldıklarını gösterebilmek için uzun uzun namaz kılarlar



b)      Her fırsatta namaz kılmaya çalışırlar ve insanları namaza teşvik ederler



c)      Namaza verdikleri önemi gösterebilmek için sürekli cemaate katılırlar.



d)      Namaza kalktıkları zaman tembel tembel kalkarlar, insanlara gösteriş yaparlar ve Allah’ı pek az anarlar



5. Allahın ayetleri inkâr edilip onlarla alay edildiğinde mü’minlere, nasıl davranmaları emredilmektedir?( 4/ 140)



 



a)      Bunu yapanları imana ikna edinceye kadar



b)      Susup sabretmeleri



c)      Bundan vazgeçilinceye kadar orayı terk etmeleri



d)      Sadece içlerinden buna kızmaları



6. Allahın büyük günahlardan kaçınanlara vaat ettiği ödül aşağıdakilerden hangisidir? ( 4/ 31)



           



a)      Onlara sükûnet bahşetmek



b)      Onlara lütuf hazinelerinin kapılarını açmak



c)      Onların küçük günahlarını örtmek ve onları güzel bir yere yerleştirmek



d)      Onların nesillerini insanlara önder yapmak



7. Allah, aşağıdakilerden hangisini asla bağışlamayacağını ve bunun korkunç bir günah olduğunu bildirmiştir? (4 / 48)



 



a)      Şarap ve benzeri sarhoş edici içeceklerin içilmesi



b)      Yalan konuşulması



c)      Evlere izinsiz girilmesi



d)      Kendisine ortak koşulması



 



8. “şayet evli çiftlerin arasında anlaşmazlık doğmasından korkarsanız……… Eğer iki tarafta işi düzeltmek isterse Allah onları uzlaştırır.” Ayet mealinde boş bırakılan yere getirilmesi gereken ifade hangisidir? ( 4/ 35)



 



a)      Onlara kızın



b)      Her iki aileden birer hakem tayin edin



c)      Bir süreliğine onları ayırın



d)      Sakın aralarına girmeyin



9. münafıklar, Allahın indirdiği kitaba ve gönderdiği peygambere davet edildiklerinde nasıl davranırlar? ( 4/ 61)



 



a)      Yüz çevirip uzaklaşırlar



b)      İman edip geldiklerini söylerler



c)      “işittik ve itaat ettik” derler



d)      Zaten bunlara inandıklarını ifade ederler



 



10. “Allahın kendilerine nimet verdikleri” şeklinde nitelendirilenler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? ( 4 / 69)



           



a)      Yahudiler ve Hıristiyanlar ( ehli kitap)



b)      Sabiiler



c)      Peygamberler, sıdıklar, şehitler, iyi kimseler / Salihler



d)      İbrahim, İsmail, ishak ve Yakup peygamberlerin kavimleri



11. “Allah, yükünüzü hafifletmek ister; çünkü insan ……… Yaratılmıştır.” Ayet mealinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? ( 4/ 28)



 



a)      Unutkan



b)      Aceleci



c)      Nankör



d)      Zayıf



12. teyemmümde temiz toprağın sürülmesi gereken uzuvlar hangileridir? ( 4 / 43)



           



a)      Eller ve yüz



b)      Eller, yüz ve ayaklar



c)      Eller, yüz, baş ve ayaklar



d)      Abdestte yıkanan bütün uzuvlar



13. iman edenler bir konuda anlaşmazlığa düştükleri zaman ne yapmaları tavsiye edilmektedir? ( 4/ 59)



 



a)      Düşünüp akıl yürütmeleri



b)      İstihareye yatmaları



c)      Kitaplardan araştırmaları



d)      Allaha ve resulüne götürmeleri



14. inanların aralarındaki anlaşmazlıklarda peygamberi hakem yapıp verdiği hükme içlerinden bir sıkıntı duymaksızın uymaları emir edilmiştir. Bu emir dikkate alınmadığında ortaya çıkacak durum aşağıdaki seçeneklerden hangisinde en doğru şekilde ifade edilmiştir? ( 4/ 65)



 



a)      Meseleyi halledemezler



b)      Yanlış yapmış olurlar



c)      İman etmiş sayılmazlar



d)      Saygısızlık etmiş olurlar



 



15. savaş zamanında namaz kılınırken kâfirlerin saldırması endişesi varsa ne yapılır? ( 4/ 101)



 



a)      Namaz kazaya bırakılır



b)      Namaz kısaltılarak kılınır



c)      Namaz kılınmaz, daha sonra da kazası gerekmez



d)      Namaz her zamanki gibi kılınır



 



16. kendisine selam verilen kişinin nasıl davranması gerektiği hususunda aşağıda belirtilenlerden hangisi doğrudur? ( 4/ 86)



 



a)      Ya aynı selamla ya da daha güzeliyle karşılık verir



b)      Selamı alıp almamakta serbesttir



c)      Selam verenin kim olduğunu bilmiyorsa selamını almaz



d)      Selam verenin günahkâr olduğunu biliyorsa selamını almaz



17.       I. Allah, mallarıyla, canlarıyla cihat edenleri, geride kalanlardan üstün kılmıştır.



            II. cihat edenlere büyük bir mükâfat, bağışlanma ve rahmet vaat etmiştir.



            III. Allah müminlerin hepsine en güzel olanı, cenneti vaat etmiştir.



            IV. geride kalanları cehennemle cezalandıracaktır.



            Müminlerden özür sahibi olmaksızın(cihattan geri kalıp) oturanlar ile Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihat edenler hakkında yukarda belirtilenlerden hangisi / hangileri doğrudur? (4 / 95- 96)



 



a)      Yalnızca I



b)      I ve II



c)      I, II ve IV



d)      I, II ve III



18. “şüphesiz …… Ateşin en alt tabakasına atılacaklardır.” Ayet mealinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? ( 4/ 145)



 



a)      Kâfirler / inkârcılar



b)      Zalimler / haksızlık yapanlar



c)      Münafıklar / ikiyüzlüler



d)      ehl-i kitap Yahudi ve Hıristiyanlar



19. “onlar bu kuranı hiç anlamaya çalışmazlar mı? Eğer o Allahtan başkasından gelseydi onda pek çok …..” ayet mealinde boş bırakılan yere gelmesi gereken ifade aşağıdakilerden hangisidir? ( 4 / 82)



 



a)      Boşluk bulunurdu.



b)      Çelişki bulurlardı



c)      Alıntı olurdu



d)      Söz olurdu  



20. bir mümini kasten öldürenin cezası aşağıdakilerden hangisidir? ( 4 / 93)



 



a)      İçinde ebedi kalacağı cehennem



b)      Fidye



c)      Ellerinin ve ayaklarının kesilmesi



d)      Ömür boyu hapis



 



Geçen ayın cüz 4 test sonuçları



1-B, 2-C, 3-A, 4-C, 5-D, 6-C, 7-D, 8-C, 9-D, 10-A, 11-A, 12-B 13-C, 14-A, 15-B, 16-D, 17-A, 18-C, 19-D, 20-B



 



GELECEK AY İÇİN CÜZ 6 MEALİNE ÇALIŞMAYI UNUTMAYIN!

 
Çocuklar İçin
Bu yazı 3889 kez okundu.


Yorum Yaz

İsim :

Yorum: