Navigation


Tarih: 20 Ağustos 2014 Çarşamba



KUR’AN-I KERİM MEAL SORULARI 7. CÜZ
KUR’AN-I KERİM MEAL SORULARI 7. CÜZ
 

 



 



1.                  I. On yoksulu doyurmak



II. on yoksulu giydirmek



III. bir köle azat etmek



IV. üç gün oruç tutmak



V. bir koyun kurban etmek



Bile, bile yaptıkları yeminlerini bozanlar, kefaret olarak yukarıdakilerden hangilerini seçebilirler? ( 5/ 89)



 



a)      III ve IV.



b)      III, IV ve V



c)      I,II, III ve IV



d)      Hepsi



2.                  I. İçki



II. kumar



III. dikili taşlar



IV. fal okları



 



Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri “ şeytan işi birer pislik” olarak nitelenmiştir? ( 5/ 90)



 



a)      Yalnızca I



b)      II ve III



c)      I, II ve III



d)      Hepsi



3.Aşağıdakilerden hangisi hz. İsa’nın mucizelerinden biri değildir? ( 5/ 110)



           



a)      Beşikteyken insanlarla konuşmak



b)      Cinlere hükmederek onları her işte çalıştırmak



c)      Çamurdan yaptığı kuşa üfleyerek onu canlandırmak



d)      Ölüleri diriltmek



4.havariler, hz. İsa’dan mucize olarak gökten bir sofra indirme isteklerine sebep olarak neyi ileri sürmüşlerdir? ( 5/ 113)



 



a)      Gökten inecek sofradan yemek istemeleri



b)      Kalplerinin mutmain olması



c)      hz. İsa’nın doğru söylediğini bilmek ve şahitlerden olmak



d)      Hepsi



5.yıldızların yaratılış hikmeti nasıl izah edilmektedir? ( 6 / 97)



a)İnsanların burçlarının ve kişilik özelliklerinin belirlenmesi



b)Kara ve denizin karanlıklarında insanların yollarını bulabilmeleri



c)Yeryüzünün sarsılmaması



d)Şairlere ilham kaynağı olması



6.müşriklerin tapındıkları şeylere sövülmesi niçin yasaklanmıştır? ( 6/ 118)



 



a)      İnananlara yaptıkları zulmü artırmamaları için.



b)      Onların hidayet yolunu büsbütün kapatmamak için



c)      Onların da düşmanlık ve cehaletten dolayı Allaha sövmemeleri için



d)      Kalpleri İslam’a meyledebilecek kimselerin nefretini kazanmamak için



7. sırasıyla yıldız, ay ve güneşin batıp yok olduğunu gördükten sonra “ben batanları sevmem.” Deyip “ben hakka yönelen birisi olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Ben Allaha ortak koşanlardan değilim.” Diye ekleyen peygamber kimdir? ( 6 / 76–79)



 



a)      hz. Musa



b)      hz. İsa



c)      hz. İbrahim



d)      hz. Süleyman



8. “De ki: ben size Allahın hazineleri yanımdadır demiyorum. Gaybı da bilmem. Size ben meleğim de demiyorum. Ben sadece …..” ayet mealinde boş bırakılan yere gelmesi gereken ifade aşağıdakilerden hangisidir? ( 6 / 50)



 



a)      Bana vahyedilene uyuyorum



b)      Doğru olduğunu düşündüğüm şeyi uyguluyorum.



c)      Önceki vahiylere tabi oluyorum.



d)      İnsanların maslahatını gözetiyorum.



9. cehennemle yüz yüze kaldıklarında “ keşke dünyaya geri döndürülsek de rabbimizin ayetlerini yalanlamasak ve müminlerden olsak!” diyenlerin, kendilerine bu imkân tanındığında nasıl davranacakları ifade edilmektedir?( 6 / 27 28)



 



a)      İman eder, Salih amel işlerlerdi



b)      Kendilerine yasaklanan şeylere yine dönerlerdi



c)      Bazı hatalarını düzeltir, bazılarını tekrarlarlardı.



d)      Geçmişten ders alıp hatalarından vazgeçerlerdi



10. Allahın ayetleri hakkında ileri geri konuşanlara karşı takınılması tavsiye edilen tavır aşağıdakilerden hangisidir? (6 / 68)



 



a)      Onlar yeni bir konuya geçene kadar onlardan yüz çevirip uzaklaşılmalıdır



b)      Onlar yeni bir konuya geçene kadar konuşmalarına katılmaksızın yanlarında sessizce oturulmalıdır



c)      Onlarla tartışmalı, onları imana ikna etmek için azami gayret sarf etmelidir



d)      Onlardanmış gibi görünüp onların konuşmalarına katılınmalıdır



11.   “ göklerdeki ve yerdeki hükümranlık” olarak açıklanabilecek “ melekût”un hz. İbrahim’e gösterilmesinin hikmeti aşağıdakilerden hangisidir? ( 6 / 75)



 



a)      Kesin inana / mutmain olması için



b)      Şükreden / hamd eden olması için



c)      Batıni / gizli ilme ermesi için



d)       Bütün peygamberleri önderi / atası olması için



12. ehli kitaptan olup da aralarında, peygambere indirileni ( kuranı) dinledikleri zaman, hakkı tanımalarından dolayı “ gözleri yaşla dolanların” da bulunduğu grup aşağıdakilerden hangisidir? ( 5 / 82 – 83)



 



a)      Mecusiler



b)      Yahudiler



c)      sabiiler



d)      Hıristiyanlar



13. şeytanın içki ve kumarla gerçekleştirmek istediği sonuç aşağıdakilerden hangisinde tam olarak verilmiştir?  ( 5 / 91)



 



a)      İnananların arasına nefret ve düşmanlık sokmak



b)      İnananları Allah’ı anmaktan alıkoymak



c)      İnananları namazdan alıkoymak



d)      Hepsi



14. peygambere soru sorması konusunda iman edenlere Allahın tavsiyesi nedir? ( 5 / 101)



 



a)      Açıklandığında hoşlarına gitmeyecek şeyleri sormaları



b)      İbadetleri ayrıntılarıyla öğrenmek için çok soru sormaları



c)      Hiçbir şekilde soru sormamaları



d)      Merak ettikleri her şeyi sormaları



15.       “biz elçileri ( peygamberleri) ancak …….. olarak gönderdik.” Ayet mealinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? ( 6 / 48)



 



a)      Aracı ve şefaatçiler



b)      Uyarıcı ve müjdeciler



c)      Barış ve uzlaşma önderleri



d)      Devlet kurucuları



 



16.       Aşağıdakilerden hangisi ihramlı iken yapılması haram olan şeylerden biridir? ( 5 / 95- 97)



 



a)      Deniz hayvanlarını avlamak



b)      Deniz ürünlerini yemek



c)      Kara hayvanlarını avlamak



d)      Hepsi



 



17.       Sapmış olanların, hangi durumda iman edenlere zararları dokunamaz? ( 5 / 105)



 



a)      İman edenler doğru yolda olurlarsa 



b)      Sapmış olanlar güçsüz olurlarsa



c)      İman edenler sayıca çok olurlarsa



d)      İman edenler sapmış olanlarla dostluk kurarlarsa



18.       Kuranda hz. İsa’ya inananlar için kullanılan ve “ beyazlara bürünmüş olan” anlamına gelen ifade aşağıdakilerden hangisidir? ( 5 / 111)



 



a)      Sahabe



b)      Havari



c)      Melek



d)      Hıristiyan



19.       şayet kuranı kerim, kâğıda yazılı bir kitap olarak indirilseydi ve inkâr edenler o kitaba elleriyle dokunsalardı tavırları ne olurdu? ( 6 / 7)



 



a)      Önceki tavırlarından vazgeçip iman ederlerdi



b)      O kitabı yok etmeye çalışırlardı



c)      İnkâr için hiçbir gerekçelerinin kalmadığını itiraf eder; ama yine de iman etmezlerdi



d)      Bunun bir büyü olduğunu söylerlerdi



20.       Aşağıdakilerden hangisi Allah resulünün vazifesidir? ( 5 / 92)



a)      İnsanları zorla İslam’a sokmak



b)      Devlet idareciliğini üstlenmek



c)      Dini apaçık tebliğ etmek



d)      Kâfirleri inandırmak için mucizeler göstermek



 



GEÇEN AYIN CÜZ–6 TEST SONUÇLARI:



1-C, 2-D, 3-A, 4-A, 5-D, 6-A, 7-C, 8-A, 9-D, 10-C, 11-B, 12-B, 13-A, 14-D, 15-B, 16-C, 17-C, 18-D, 19-D, 20-G( C )



 



GELECEK AY İÇİN CÜZ-8 MEALİNE ÇALIŞMAYI UNUTMAYINIZ.

 
Çocuklar İçin
Bu yazı 4142 kez okundu.


Yorum Yaz

İsim :

Yorum:



Yorumlar
prenses Yazdı:
bana çok yardımcı oldu teşekkürler..
 
Yorumlar
ayhan Yazdı:
allah razı olsun